Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początkujący

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, długo zastanawiałem się nad otworzeniem serwera i posłusznym czasie doszedłem do namysł, że fajne by było postawić własny serwer i tu zaczynają się schody.

1. Czy ja (16latek) dałbym radę otworzyć sam serwer ?

2. Czy dałoby radę, żeby serwer sam się utrzymywał ?

3. Jakie to koszty ?

4. Opłaca się dalej otwierać serwery ?

5. Jaki typ serwera jest najbardziej lubiany i grywany ?

Opublikowano

Cześć, długo zastanawiałem się nad otworzeniem serwera i posłusznym czasie doszedłem do namysł, że fajne by było postawić własny serwer i tu zaczynają się schody.

1. Czy ja (16latek) dałbym radę otworzyć sam serwer ?

2. Czy dałoby radę, żeby serwer sam się utrzymywał ?

3. Jakie to koszty ?

4. Opłaca się dalej otwierać serwery ?

5. Jaki typ serwera jest najbardziej lubiany i grywany ?

Jak masz chęci i znasz się na tym trochę to powinieneś dać rade. Serwer może sam się utrzymywać poprzez item shop. Koszty to już zależy od ekipy oraz maszyny. Opłaca się lecz trzeba mieć dobrą reklame oraz zayebisty serwer ;d Według mnie medium/easy najbardziej ludzie lubią.

IDcncno.png

Opublikowano

1.Jeżeli znasz sie na wszystkim to tak ale ds nikłe szansę

2. Jeżeli wystartuje będzie dużo graczy i beda dobre ceny e is to sądzę ze tak

3.zależy od maszyny ile luda ma uciagnac

4.moim zdaniem tak bo ludzie którzy grają na serwerach wybija max lvl i szukają czegoś innego

5. Wydaje mi sie ze easy/medium hard/medium

Pomoglem daj +

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

Milordzie poczęstuj papierosem...

Opublikowano

1. Tak ale musisz się znać na tym w przeciwnym wypadku będziesz musiał poszukać technika który ci pomoże, lub kogoś kto by cię tego nauczył
2. Jeżeli uda ci się znaleźć tanią dobrą maszynę to nie będzie z tym problemów
3. Zależy od tego jaką maszynę chcesz kupić oraz czy chcesz korzystać z darów for czy też zamawiać sobie grafikę modele itp
4. Pewnie :) Jeżeli tylko zrobisz naprawdę dobry projekt możesz sporo zarobić
5. Easy / Medium :) Hardy się ludziom przejadły jedno i to samo...

EWOLUCJA : ]

84440201455649434251.jpg

Opublikowano

1. Czy ja (16latek) dałbym radę otworzyć sam serwer ? Myśle ze na razie tak. Pliki ogarniesz sam i taka rada jak juz zaczniesz to za cokolwiek sie weźmiesz to dokończ to a nie bierz sie za co innego 
2. Czy dałoby radę, żeby serwer sam się utrzymywał ? To zależy co ci wyjdzie ale jak bedzie jak nalezy to tak. 
3. Jakie to koszty ? Od kilkuset do kilku tys. zalezy od ciebie.
4. Opłaca się dalej otwierać serwery ? Pewnie zawsze bedzie.
5. Jaki typ serwera jest najbardziej lubiany i grywany ?  Hard/medium , Medium 

Opublikowano

­1. Czy ja (16latek) dałbym radę otworzyć sam serwer ? Dałbyś i jakbyś miał 10 a znał dobrze się na swoim fachu!
2. Czy dałoby radę, żeby serwer sam się utrzymywał ? Tak, jednak musisz zachęcić graczy, wydać wpierw na reklamę by ten serwer sam na siebie zarabiał
3. Jakie to koszty ? Koszty maszyny wahają się w granicy ~600, jednak trzeba wliczyć koszty strony ~450-500, no i wykupienie reklamy min. 300zł...
4. Opłaca się dalej otwierać serwery ? Opłaca się, jeśli masz dobry pomysł.
5. Jaki typ serwera jest najbardziej lubiany i grywany ? Easy, ew. dobry hard. Ale teraz jest w c**j tych hardów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...